Categories: آشپزی

نکات مهمی که هنگام پخت برنج باید به آن دقت داشت

طرز پخت برنج کته :

برای پخت برنج به صورت کته یا دمپختی، ابتدا برنج را پاک کرده و بشویید و سپس آن را خیس کنید. بعد از گذشت ۱ یا ۲ ساعت آب برنج را دور بریزید و برنج را داخل قابلمه برنج بریزید، مقداری نمک بریزید دقت کنید اگر نمک را زیاد بریزید برنج تان شور می شود، پس حتما میزان نمک را بچشید و کم کم اضافه کنید. مقداری روغن هم اضافه کنید، به اندازه ی یک بند انگشت اشاره تان آب سرد روی برنج قرار بگیرد. و بعد آن را آرام هم بزنید.

 

اگر روی برنج بیشتر شود برنج تان نرم و له می شود اگر میزان برنج کمتر شود برنج تان سفت و به اصطلاح زنده می ماند.

 

بعد از آن شعله ی زیر قابلمه را روشن کنید بهتر است برنج تان را اصلا هم نزنید و اجازه بدهید آب آن کاملا کشیده شود، و در پایان اگر دوست داشتید برنج تان قالبی شود دور تا دور آن را روغن بریزید و اگر تمایلی به قالبی بودن نداشتید برنج را در وسط قابلمه جمع کنید و روی آن چند سوراخ بزنید. سپس در قابلمه دمکنی قرار بدهید و اجازه بدهید از در قابلمه بخار بیرون بیاید و بعد شعله را کم کنید و اجازه بدهید حدود ۳۰ دقیقه تا برنج دم بکشد.

 

روش پخت برنج

 

آموزش پخت برنج ایرانی :

برای پخت برنج ایرانی، ابتدا برنج را چند ساعت قبل از پخت پاک کنید و بشویید و آن را خیس کنید، سپس آب داخل قابلمه ای مناسب بریزید و روی شعله ی گاز قرار بدهید تا آب بجوش بیاید سپس آب برنج را خالی کنید و برنج را در آب درحال جوش بریزید و مقداری نمک داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید که برنج خرد نشود. بعد از اینکه برنج جوشید آن را دائم چک کنید اطراف برنج باید نرم باشد و وسط برنج کمی سفت تر باشد. بعد از اینکه پخت برنج به این حد رسید قابلمه را در زیر شیر آب سرد قرار بدهید و مقداری آب سرد روی آن بریزید تا برنج بهتر قد بکشد سپس برنج و آب آن را داخل آبکش بریزید از برنج بچشید اگر شور بود روی آن آب بریزید تا هم شوری آن از بین برود و هم اگر لعابی از برنج روی آن هست شسته شود زیرا این لعاب های برنج سبب چسبندگی برنج می شود.

 

مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و مواد ته دیگ را داخل آن بچینید سپس برنج را داخل قابلمه بریزید و با کفگیر آن را به صورت کوه درست کنید به صورتی که اطراف قابلمه برنج نچسبیده باشد. بعد روی برنج را چند سوراخ بزنید و مقدار کمی آب و روغن روی برنج بدهید و در قابلمه را دمکنی قرار بدهید و شعله را زیاد کنید زمانی که از در قابلمه بخار بیرون آمد و یا بعد از گذشت چند دقیقه دستتان را خیس کنید و به دیواره ی قابلمه بزنید اگر جیلیز ویلیز کرد شعله را خیلی کم کنید دقت کنید حتما بخار داخل قابلمه پیچیده باشد و گرنه برنج تان دم نمی کشد.

     

    روش های پختن برنج ایرانی

     

    نکاتی برای پختن برنج :

     برای پخت برنج هندی و یا پاکستانی در زمان جوش دقت کنید که وسط برنج سفت نباشد خیلی هم نرم نباشد سپس آن را آبکش کنید.

     

     میزان جوش برنج ایرانی کمتر است.

     

     برای طرز پخت برنج چمپا، یا طرز پخت برنج جنوب این را نکته را بدانید که این برنج ها زودتر نرم می شوند و نباید از آن ها غافل شوید.

     

     اگر در زمان پخت برنج احساس کردید کمی دیر آن را برداشتید از ریختن آب و روغن روی برنج خودداری کنید.

     

     اگر می خواهید از پلوهای مخلوط استفاده کنید باید برنج تان را زودتر آبکش کنید.

    لطفا به این مطلب رای دهید:
    [تعداد: 0    میانگین: 0/5]
    توان افزا

    Share
    Published by
    توان افزا

    Recent Posts

    لوله بازکنی مرزداران تضمینی | ارائه خدمات زیر 20 دقیقه

    اگر به دنبال سرویسکار تضمینی برای دریافت خدمات لوله بازکنی می باشید، پیشنهاد می کنیم در barchasb.net به جستجو بپردازید.…

    2 سال ago

    قدرت و تاثیر بالای محلول صاف

    برگزیدن یک لوله باز کن تاثیر گذار محلول لوله بازکن صاف ر و کار آمد مراحل کارمان را آسان تر…

    3 سال ago

    سه مدل مختلف توالت فرنگی و دادن راهنمایی‌هایی جهت خرید مناسب آن ها

     امروزه ایرانی ها هم از توالت فرنگی استفاده می کنند و مصرف آن بسیار متداول شده است طوری که در…

    3 سال ago

    سقوط صابون در چاه دستشویی به همراه روش هایی ساده برای حل این مشکل

     امروزه به سبب وجود آپارتمانها محیط سرویس بهداشتی خانه ها کوچک است و مجبور هستند که روشویی را درون توالت…

    3 سال ago

    رعایت نکاتی که از پر شدن چاه فاضلاب جلوگیری میکند

    فاضلاب و پر شدن چاه فاضلاب همیشه جزئی از دغدغه ها و مسائل بشریت بوده است و آنها را با…

    3 سال ago

    با کیفیت ترین انواع لوله فاضلاب خانگی و شهری

    برای لوله کشی در ساختمان ها و مراکز تجاری و اداری شناخت انواع لوله فاضلاب برتری دارد. این لوله ها…

    3 سال ago